• Black Facebook Icon
 
Με άξονες τη Φύση, την Πολιτεία και την Αυτογνωσία,
με οχήματα την Παιδεία, τη Θεραπεία και την Φιλανθρωπία,
και με συνοδοιπόρους τη Λογική, την καρδιά την ανοιχτή, την εργασία την καλή
σε προσκαλώ σε αυτήν την κίνηση ανάληψης του εαυτού μας, της πατρίδας μας και του κόσμου ολάκερου!!

Στις αρχές του 2009 ξεκινήσαμε ν' αναζητούμε τι μας ενώνει και καταλήξαμε σ' ένα Όνειρο.
Ένα κοινό όνειρο που μας εμπνέει και μας καθοδηγεί να μεταμορφωθούμε σε ατομικό επίπεδο, κι έτσι αυτόματα να μεταμορφωθεί κι η κοινωνία.
Να μετατρέψουμε το Εγώ σε Εμείς.
Να συνεργαζόμαστε μεταξύ μας για το κοινό καλό.
Να είμαστε υπεύθυνοι, ενεργοί κι ενημερωμένοι πολίτες.
Να αγαπάμε και να πιστεύουμε στον εαυτό μας, ενθυμούμενοι ότι δυνατός είναι αυτός που προσφέρει κι υπηρετεί τους συνανθρώπους του.
Όντας ανένταχτοι και απαλλαγμένοι από φανατικές προσκολλήσεις κι ιδεολογίες πιστεύουμε ότι κάλεσμά μας μπορεί ν' αγγίξει και να συνενώσει κάθε άνθρωπο που πιστεύει ότι ένα Όνειρο μπορεί ν' αλλάξει τα πάντα.
Από σήμερα λοιπόν αλλάζουμε σελίδα στη χώρα μας - αρχίζουμε να υπηρετούμε το Όνειρο.

Ένα Όνειρο για την Ελλάδα, για την Ελλάδα Όνειρο.
 
 

Εισαγωγή
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ - ΔΡΑΣΕΙΣ

- Ποιοί είσαστε;
- Αυτοί που οραματιζόμαστε κι εργαζόμαστε για το Όνειρο της Ελλάδος.

- Ποιό είναι το Όνειρο της Ελλάδος;
- Η Ελλάδα ονειρεύεται τον χαρούμενο, ελεύθερο κι ολοκληρωμένο άνθρωπο! Αυτόν που λογίζεται κι αγαπά! Αυτόν που σέβεται την Φύση, την Παράδοση, και την Επιστήμη, και διαμέσω της Παιδείας και της Θεραπείας, συμμετέχει στην ηθική αναγέννηση της ανθρωπότητας!

- Εσύ τι πράττεις γι' αυτό το Όνειρο;
- Αναλαμβάνω με αγάπη τον εαυτό μου και τα όνειρά μου!

-Πώς γίνεται αυτό;
- Αρχικά, αναλαμβάνω την υγιεία μου.

•Ο σωματικά υγιής, γυμνασμένος και λιτοδίαιτος άνθρωπος, έχει το σώμα του σύμμαχο
  σε κάθε είδους σωματική και πνευματική εργασία!

•Ο ψυχικά υγιής άνθρωπος μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα τα εμπόδια που
  του δημιουργεί το ζωώδες και ανεκπαίδευτο μέρος του εαυτού του.

Όπως λέει ο Πλούταρχος για τον Μ. Αλέξανδρο:
«Έτσι, μέσω της αρετής νικούν οι άνθρωποι ... ο Αλέξανδρος υπήρξε σώφρων ... εγκρατής ...κλείνοντας την ψυχή του τη φρουρούσε κάνοντάς τον ανυπότακτο στις ηδονές και άτρωτο στις επιθυμίες. Και όντως αυτά υπήρξαν τα μέσα με τα οποία εκείνος νίκησε τον Δαρείο. Τα άλλα ήταν απλώς ήττες στα όπλα και στο ιππικό, μάχες και φόνοι και υποχωρήσεις ανθρώπων. Ωστόσο ο Δαρείος ηττήθηκε και υπέφερε τη μεγάλη κι αναντίρρητη ήττα κι υποχώρησε μπροστά στην αρετή και τη μεγαλοφροσύνη και την ανδρεία και τη δικαιοσύνη θαυμάζοντας τον ανίκητο στις ηδονές και τους κόπους και τις χάρες χαρακτήρα του Αλεξάνδρου».

Τα ίδια λόγια μας λέει και ο «Ονειρευτής» (Dreamer) στο βιβλίο του Έλιο Ντ' Άννα, "Η Σχολή των Θεών":
"Θεραπεία του κόσμου σημαίνει θεραπεία του εαυτού μας... Το όραμα που έχεις για τον κόσμο δημιουργεί τον κόσμο... Μπορεί να σου φανεί παράδοξο, έξω από κάθε λογική, κι όμως ο κόσμος είναι όπως εσύ τον ονειρεύεσαι. Εσύ τον αρρωσταίνεις, εσύ είσαι ο μόνος υπεύθυνος για τις συμπλοκές που τον ρημάζουν, τις συμφορές, την πείνα, την εγκληματικότητα. Η επιστροφή σου στην ακεραιότητα θα θεραπεύσει μια για πάντα τον κόσμο".

- Πώς μπορώ να συμμετάσχω κι εγώ σε αυτό το Όνειρο;
- Αναλαμβάνοντας την ευθύνη του εαυτού σου, κατόπιν των σκέψεων, των συναισθημάτων και των πράξεών σου, έναντι του εαυτού σου και των άλλων.

- Κι αφ' ότου αναλάβω τον εαυτό μου, τί άλλο μπορώ να πράξω;
- Αρχικά, μπορείς να συνδράμεις στο έργο μας με τρείς τρόπους:

α) Εάν έχεις κάποιο όνειρο σχετικά με τη Φύση, την Παιδεία, τη Θεραπεία και την Αυτογνωσία, το οποίο προτίθεσαι να το αναλάβεις προς εφαρμογή ή υλοποίηση, επικοινώνησε μαζί μας. Μπορεί να θέλεις να φροντίσεις κάποιον άπορο, να προμηθεύσεις θερμάστρα σε κάποιον άνεργο, να φυτέψεις δένδρα, να διδάξεις δωρεάν σε παιδιά απόρων, να συλλέγεις και να διαθέτεις σε άπορους τα πρωινά περισσεύματα των ξενοδοχείων ή τα βραδινά περισσεύματα των φούρνων.

Εσύ έχεις το όνειρο κι εμείς σε υποστηρίζουμε!!

β) Μέρος των χρημάτων μας θα διατίθενται σε κοινωφελείς δράσεις, οι οποίες, διαπιστευμένα, θα καταλήγουν εκεί που προορίζονται. Μπορείς να αναλάβεις, πάντοτε σε συνεργασία με δύο, κατά προτίμηση άγνωστα μεταξύ τους μέλη του ονείρου, να ερευνήσεις κάποιο ίδρυμα, το οποίο δηλώνει ότι έχει κάποια ανάγκη. Εάν κι εφ' όσον τεκμηριώσεις ότι είναι αληθινή, τότε θα υποβάλλεται αναφορά, η οποία θα πηγαίνει προς έγκριση. Τέλος, θα είσαι υπεύθυνος για την παράδοση και παρακολούθηση της ορθής διαχειρίσεως των προσφερομένων χρημάτων ή των υλικών.

Εσύ διερευνάς κάποια εταιρεία, ίδρυμα, σύλλογο, κι εμείς σε υποστηρίζουμε!!

γ) Από το 2011, αυτή η κίνηση, συγκροτήθηκε σε Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ). Ύστερα, από αρκετά χρόνια δράσεως σε άλλα πεδία, αποφασίσαμε να ενεργοποιηθούμε εκ νέου. Για την εύρυθμη λειτουργία της ΑΜΚΕ, τη δημιουργία νέας ιστοσελίδας, τη γραμματειακή υποστήριξη, καθώς και την υποστήριξη των δράσεων, προτείνεται η εισφορά των 10 ευρώ μηνιαίως. Όσοι εισφέρουν θα ενημερώνονται αναλυτικά σχετικά με τα οικονομικά της ΑΜΚΕ σε μηνιαία βάση. Όσο περισσότεροι σταθεροί υποστηρικτές θα είμαστε, τόσο ουσιαστικότερο και πολύπλευρο θα είναι το έργο μας!!

Εμείς συνεισφέρουμε κι όλοι επωφελούμαστε!

Για λόγους τάξης και διαφάνειας σε αυτόν τον λογαριασμό είμαστε τέσσερις συνδικαιούχοι:

ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΜΑΓΑΛΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΒΑΡΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΣΑΚΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ :
GR9701101040000010495273384
 

Καλή κι ευλογημένη επανεκκίνηση!!!
 

Ένα Όνειρο για την Ελλάδα.

            

 
 
 
 

- Παππού παρατήρησα ότι όσοι άνθρωποι έχουν προσωπικά όνειρα και τα υποστηρίζουν, αργά ή γρήγορα τα υλοποιούν κι αισθάνονται ικανοποίηση: νοιώθουν επιτυχημένοι.
- Έτσι είναι παιδί μου.
- Επίσης, παρατήρησα ότι όσοι άνθρωποι έχουν όνειρα που υπερβαίνουν τον εαυτό τους, έχουν δηλαδή υπερπροσωπικά όνειρα όπως η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, η φροντίδα των συνανθρώπων μας κα, αισθάνονται βαθειά ικανοποίηση και απέχουν της θλίψεως: είναι χαρούμενοι.
- Έτσι είναι.
- Παππού οι Έλληνες φαίνεται ότι έχουμε χαθεί είτε στην ηττοπάθεια, είτε στην αποκλειστική υλοποίηση των προσωπικών μας ονείρων. Για την Ελλάδα δεν έχουμε κάποιο όνειρο.
- Ε, να το βρούμε αυτό το όνειρο!
Αυτός ο διάλογος, έλαβε χώρα το 2008, με έναν φωτισμένο παππούλη.
Έκτοτε πολλοί από εμάς συνεχίζουμε να εμπνεόμαστε από αυτήν την ιδέα: να ανακαλύψουμε, σε προσωπικό επίπεδο, τον τομέα, τους συνεργάτες και τον τρόπο να υπηρετήσουμε το όνειρο της Ελλάδος.


Είσαι Ονειρευτής;


Θέλεις να συμμετάσχεις σε αυτό το έργο;


Ποιό είναι το όνειρό σου για την Ελλάδα;

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ